Muzikale performance in Odapark

geplaatst in: In tegendeel | 0

DAG VAN DE VROUW 2016
Zaterdag 5 maart 14.00-17.00 uur
Performance, muziek, lezing en poëzie rond 64 ontmantelde theemutsen.

Het allereerste evenement in het nieuwe Kunstlab stelt de vrouw in het centrum van de aandacht. Een middag lang strijkt een kunstproject ‘in tegen deel’ van de Nijmeegse Marlieke Overmeer neer in Odapark in Venray. Een installatie van 64 theemutsen, die voor de helft met mes en schaar zijn ontmanteld. De lege binnenkanten tonen de geschiedenis van geleefde levens, ieder met een eigen schoonheid en verhaal. ‘In tegen deel ‘gaat over vergankelijkheid en toont dat niets blijft en alles verandert in haar tegendeel.
Rondom dit kunstproject heeft Odapark een bijzonder programma georganiseerd, vooruitlopend op Internationale Vrouwendag. Iedereen is welkom, mannen, vrouwen en kinderen.

PROGRAMMA
Kunsthistorica en curator van Odapark, Pascalle Mansvelders, houdt deze middag een lezing in de kring over de rol van de vrouw en de kunsthistorische Maria-symboliek. Schrijfster en vrijwilligster van Odapark, Marjo de Maat leest een gedicht over de vrouw voor.
Hoogtepunt van deze dag is een bijzondere muzikale performance rond de oude theemuts. Een avontuur van klank, stem, beweging en woorden. In een samenspel met het publiek. Mensen uit het publiek kiezen uit de kring van 64 theemutsen een favoriet exemplaar. De musici reageren op de gekozen theemuts en haar betekenis met meditatieve, filmische en ‘minimal’ klassieke klanken.

Eva Maria Staudenmaier – cello
Victor van de Wetering – piano en percussie
Cecile Lardinois – stem
Marlieke Overmeer – Presentatie

Daarna is er tijd om na te praten met een drankje. Na afloop biedt de kring van theemutsen je de gelegenheid om in de kring te gaan zitten.

Kosten € 15,00. Beperkte aanmelding. Reserveren via educatie@odapark.nl of 0478-513690. U krijgt dan een bevestiging met de rekening toegestuurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.